Diyarbakırlı doktor, siyasetçi, yazar ve insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekinci'nin cenazesi İstanbul'daki törenin ardından Diyarbakır'a gönderildi.

99 yaşında hayatını kaybeden Ekinci için Üsküdar Şakirin Camiinde bir tören düzenlendi. Kılınan namazın ardından cenaze toprağa verilmek üzere Diyarbakır'a gönderildi. İstanbul'daki törene TBMM Eski Başkanı Hikmet Çetin, Yazar İsmail Beşikçi, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Eski Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, çok sayıda yeni ve eski siysateçi, yazar, sivil toplum örgütü temsilcisi, hekim ve yakınları katıldı. 

111-2

Ekinci'nin cenazesi, yarın Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik mezarlığına defnedilecek. 

Öğlen saatlerinde toprağa verilmesi beklenen Ekinci için Diyarbakır'da da tören düzenlenecek. 

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Tarık Ziya Ekinci, 1925 yılında  Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğdu. 1949 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olan, iç hastalıkları uzmanı, siyasetçi, yazar ve insan hakları savunucusu doktor Tarık Ziya Ekinci, 1965 seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçildi. Ekinci, Diyarbakır- Mardin-Siirt  Tabip Odası Başkanlığı ve Türk  Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyeliği de yaptı. 

Editör: HABER MERKEZİ