Dünyada, Küba Devrimi'nin önemli bir figürü ve küresel bir devrim sembolü olarak tanınan Dr. Ernesto Guevara de la Serna,  Vural Bingöl'ün yazdığı tiyatro metniyle  bir kez daha hayat buluyor.   2021-2022 47. İsmet Küntay Ödülleri'nde "Yılın en başarılı oyun yazarı"  ödülünün sahibi olan  Bingöl, kendi yorumuyla  efsanevi Che'yi Diyarbakır'lı tiyatroseverlerle buluşturacak.
Bingöl'ün yazıp oynadığı oyunun yönetmenliğini Arzu Bingöl, sanat yönetmeni, Andrea Bahar, sahne tasarımı, Sırrı Topraktepe, ışık tasarımını ise Yunus Keser üstlendi.

"Ben Che Guevara"

479036 1524762926

Tek perdelik oyunun metninde  Che, şu şekilde anlatılır:  "Küba devriminin öncüsü ve simgelerinden birisi olan, dünyada isminden çok yüzü tanınan Dr. Ernesto Guevara de la Serna. Tüm dünyanın ve bizlerin bildiği ismiyle kumandan Che! Ben Ernesto de la Serna...

Büyük ve kirli düzene açtığımız bir savaştı bizimkisi. Eşitlik ve Özgürlüktü istediğimiz; tüm insanlar için! Ve bu yolda çıktık yürüyüşümüze, bütün gücümüzle… Sesim çıkmayana , zayıf vücudum delik deşik olana dek sürdürdüğüm mücadelemde belki de en zoruydu uğruna savaştıklarımın beni sırtımdan vurması… Sizin deyiminizle Ben Che Guevara! Asla hak edilmemiş bir sonun büyük kahramanı… Ve karşınızda tüm gerçekliği ile sizi derinden etkileyecek hikâyem…"

D0E066Ac D95B 4Dfe 9A6A 17Cdb4673699

Oyun, 20 Kasım Çarşamba, saat 20:30'da Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.
 
 

Editör: Meral Özdemir