Ferit Aslan

DEM Partili Şenyaşar ailesinden 3, AKP’li Yıldız ailesinden 1 kişinin ölümü ile başlayan husumet, yarın barış yemeği ile sona eriyor 

Türkiye’de, 2018 seçimlerinde DEM Partili Şenyaşar ailesinden 3, AKP’li Yıldız ailesinden 1 kişinin ölümü ile başlayan husumetin barış ile sonuçlandırılması için yapılan gidişimler sonuçlandı ve yarın iki aile barış yemeği ile barıştırılacak.

3 95.Jpeg

AK Parti ile DEM Partiyi sürekli karşı karşıya getiren, 6 yıldır Emine Şenyaşar’ın Şanlıurfa ve Ankara’da adalet nöbeti tutmasına sebep olan Şenyaşar ile Yıldız aileleri arasındaki husumetin sona erdirilmesi için AK Parti ve DEM Partinin ailelerin talepler doğrultusunda başlattıkları girişimler geçen hafta ilk meyvesini vermişti.

DEM Parti ve AK Partililer devreye girerek geçen hafta iki aileye Suruç ilçesindeki evlerinde ziyaret gerçekleştirdi. DEM Partiden TBMM Başkanvekili Sırrı Süreya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Ahmet Türk, Ankara’dan Şanlıurfa’ya geçerek, olayın bir tarafı olan AKP MYK üyesi Halil Yıldız’ı Suruç’a bağlı Yoğurtçu köyünde ziyaret ederek görüştü.

1 190.JpegAK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AKP’li bir heyet ise yine aynı saatlerde DEM Partili Şenyaşar ailesinin Suruç’a bağlı Dikili Mahallesindeki evlerini ziyaret ederek görüştü. 

BÜYÜK BARIŞ YARIN ŞANLIRFA’DA

Şenyaşar ile Yıldız aileleri arasında 6 yıldır süren husumetin barış ile sonuçlanması için yarın Şanlıurfa’da barış yemeği düzenlenecek. Yemeğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AKP Şanlıurfa Milletvekilleri katılacak. 

4 86.Jpeg

Barış yemeğine DEM Partiden ise, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreya Önder, Mardin Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Ahmet Türk ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekilleri katılacak. Yemeğe yine Şanlıurfa’daki başta Baro olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. 

5 63.Jpeg

Suruç ilçesinde 2028 yılında meydana gelen olay ile ilgili Malatya’da görülen davada, 2 hafta önce anne Emine Şenyaşar’ın 6 yıl adalet nöbeti tuttuğu oğlu Fadıl Şenyaşar ile Yıldız ailesinden 3 kişi tahliye edilmişti. Tahliye kararı üzerine Emine Şenyaşar, Şanlıurfa’dan başlatıp Ankara’ya taşıdığı adalet nöbetine son vermişti.

Editör: Ferit Aslan