Evrenin en büyük sırlarından biri çözülüyor! Evrenin en büyük sırlarından biri çözülüyor!

Nano teknolojiyle geliştirilen oled'lerden 10 kat daha ucuz 100 inçlik şeffaf ekranlar üretime hazır.

Teknoloji dünyasında devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. 100 inçlik devasa şeffaf ekran üretime girmeye hazırlanıyor! 

EKONOMİK VE YENİLİKÇİ ÇÖZÜM

Kore Makine ve Malzeme Enstitüsü'ndeki (KIMM) araştırmacılar, Meta2People şirketi ile iş birliği yaparak, insan saçı kadar ince, yüksek derecede renk ve ışık netliği sunan 100 inçlik nano şeffaf ekran (NTS) geliştirdi.

Bu yeni teknoloji, düşük maliyetle büyük ve şeffaf ekranların üretimini mümkün kılacak. 

AYARLANABİLİR ŞEFFAFLIK

Ekran-2

Araştırmacılar, NTS'nin en dikkat çekici özelliklerinden birinin, ekranın şeffaflık seviyesinin ayarlanabildiğini belirterek, ''En opak halindeyken bile detayları net bir şekilde gösteren ekran, güçlü bir projektörden gelen ışığı yansıtarak net görüntüler üretiyor. Üstelik, ekran her iki tarafta da kayıpsız 170 derecelik bir görüş açısına sahip'' dedi.

Bilim insanları, bu yeni nesil ekranın, şeffaf OLED'lerden tam 10 kat daha ucuz olacağını ve hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabileceğini belirtti. 

MALİYET VE ÜRETİM KOLAYLIĞI

Araştırmacılar, geleneksel şeffaf OLED ekranların 100 milyon KRW (yaklaşık 72.000 $) maliyeti olduğunu, ancak NTS'nin bu maliyetin sadece onda biri kadar olacağını belirtti.

Bu yeni panellerin üretim sürecinin, nispeten basit ve kolay kopyalanabilir olduğundan, düşük maliyetli üretimin mümkün hale geldiği ifade edildi.

Live Sience

Editör: EYYUP KAÇAR