Diamond Tema, son günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla gündemde. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" adlı sosyal medya hesabında hakaret içerikli ifadeler kullandığı gerekçesiyle Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu. Peki, Diamond Tema kimdir ve ne dedi? Yakalama kararı neden çıkarıldı? İşte detaylar…

PTT'den yüzde 20 indirim fırsatı: Yeni kampanya detayları PTT'den yüzde 20 indirim fırsatı: Yeni kampanya detayları

DİAMOND TEMA OLAYI NEDİR?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" sosyal medya hesabında yapılan provokatif paylaşımlar nedeniyle yurt dışında bulunan sosyal medya kullanıcısı Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından şu ifadelerle durumu kamuoyuna duyurdu:

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema'nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır."

DİAMOND TEMA KİMDİR?

Diamond Tema, 1994 yılında Arnavutluk'ta doğmuş agnostik yazar ve YouTuber'dır. 1996 yılında Türkiye'ye taşınmış, eğitimini ve askerlik görevini burada tamamlamıştır. Yunanistan ve İtalya'da iki yıl kadar yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtmaktadır. İki yıl boyunca yerel televizyon kanallarında yayın yönetmenliği yapmış, Osmanlı Tarihi ile ilgili belgeseller çekmiştir.

Tema, YouTube'da tarih, felsefe ve bilimle ilgili içerikler üretmektedir. "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" adlı kitabı ile de tanınmaktadır.

Editör: Ayşegül Yaşar