Ferit Aslan

Diyarbakır’ın 10 yıldır beklediği tramvay projesinde, Sağlık Bakanlığı depolama alanına izin vermedi, revizyona gidilen projenin ilk startı 2 ay içinde verilecek.

245 Diyarbakir Tramvay Ana Slayt K01 W1903 H1070 OpDiyarbakır Büyükşehir Belediyesin 10 yıldır gündeminde olan ancak, 2016’da atanan kayyımın yapacağını müjdelediği ve sonra rafa kaldırdığı Hafif Raylı Sistem projesi yeniden raftan indirildi. 

Seçimlerden sonra göreve başlayan DEM Partili eş başkanlar, projenin depolama alanı için daha önce projeye alınan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgesindeki Sağlık Bakanlığına ait olan arazi için bakanlığa yazı yazdı. 

618A934Ac7947 10 Diyarbakir Tramvayjpg OpBAKANLIK İZİN VERMEDİ, PROJE REVİZE EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, tramvay projesine göre son duraktan sonra olan alanın projede depolama alanı olarak kullanılmasına izin vermeyeceğine dair Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yazı gönderdi. Yanıt üzerine yeni depolama alanı için belediye projede revizyona gitmeyi kararlaştırdı. 

Screenshot 188888CEGA Medya’ya konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, bakanlığın izin vermemesi üzerine hattı biraz uzatarak belediyeye ait bir alanı depolama alanı olarak kullanacaklarını söyledi. Genel Sekreter Gördük, bu nedenle projede revizyona gitmek zorunda olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

Diyarbakira Rayli Tramvay Sistemif3“REVİZYON İHALESİNİ 2 AY İÇİNDE YAPACAĞIZ”

“Diyarbakırlıların 10 yıldır hasret ile beklediği Hafif Raylı Sistem projesinin revizyon ihalesini 2 içinde yapacağız ve projenin tamamı içinde bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Biz ne olursa olsun bu projeyi hayata geçireceğiz. Finansman olarak ta hem yurt içi hem de yurt dışında kredi ve hibe arayışlarımız sürüyor. Bunun yanı sıra kendi öz kaynaklarımızı da katarak Diyarbakırlıların 10 yıllık bu hasretini sona erdireceğiz.”

Eylul Ekimyeni 950Fb3Ca E9Ba 4173 B4B2 3D0Fb789820CGÜNLÜK 75 BİN YOLCU TAŞINACAK

Diyarbakır’ın 10 yıldır beklediği tramvay projesi, 14 kilometre uzunluğunda ve 20 istasyondan oluşuyor. İlk duraktan son durağa kadar 37 dakikada gidilmesi planlanan proje için ilk etapta 20 araç alınacak, bunlardan 18 tanesi çalışacak, 2’si yedekte bekletilecek. Proje kapsamında ilk etapta günde 75 bin yolcu taşınması hedefleniyor. 

Editör: Ferit Aslan