Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin almak istediği 478 zabıta ve itfaiye eri için Ankara sadece 100’üne onay verdi.

Manşet-84Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çok ihtiyaç duyulan zabıta ve itfaiye eri için meclisten geçen ay karar çıkarttı. Meclis kararına göre, İtfaiye ve Zabıta hizmetlerinin daha etkin, verimli ve daha hızlı yapılabilmesi için bu konuda uzman ve genç personele ihtiyaç duyulması nedeniyle kamu yararı ve hizmet gereği İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Dairesi Başkanlığı emrinde görev yapmak üzere 250 İtfaiye Eri ile 228 Zabıta Memurunun alımını oy birliği ile kabul etti.

Ancak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin bu talebinin yaklaşık 4(te birine onay verdi. Bakanlık, 75 İtfaiye eri, 25 Zabıta için onay vererek, bunların KPSS puanlarına göre alınması için Diyarbakır büyükşehir belediyesine onay verdi. 

2-226Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, çok ihtiyaç duydukları zabıta ve itfaiye erleri için taleplerinin yaklaşık 4’te birine bakanlıktan onay çıktığını söyledi. Bu alımların yapılması için çalışma yapıldığını söyleyen Başkan Bucak, merkezi yönetim ile ilişkileri konusunda belli oranda mesafe alındığını söyledi. 

Eş Başkan Bucak, Ankara’nın en azından bazı projelerine onay verme veya onlarla ilgili bilgi edinme konusunda biraz daha birlikte çalışma konusunda biraz daha sıcak davrandıklarını belirterek, “Olması gereken ilişkiler bunlar. Bazı konularda yol alıyoruz” dedi.

Editör: FERİT ASLAN