Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, TBB (Türkiye Belediyeler Birliği) koordinatörlüğünde Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı” (CEMR) protokolünü imzalayacak.

Diyarbakır il Jandarma Komutan Yardımcısı yaşamını yitirdi Diyarbakır il Jandarma Komutan Yardımcısı yaşamını yitirdi

Kadınların ve erkeklerin karar alma süreçlerine dengeli katılımları demokratik bir toplum için ön koşul kabul eden kadınların, politik ve kamusal karar alma mekanizmalarının tüm aşamalarına dahil edilmesini, katılımlarını ve eşit temsillerini sağlamayı hedefleyen belediye, Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartını (CEMR) imzalamak için eş başkan Serra Bucak'a yetki verilmesi konusunu görüştü.

Bucak2-2

AK PARTİLİ ÜYELER RED OYU KULLANDI

Görüşmede “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı” protokol imza yetkisinin Bucak'a verilmesine ilişkin teklif, Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13. maddesinin (b) bendine göre oylama yapıldı. Aynı Yönetmeliğin 14. maddesine istinaden; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin retdoyuna karşı yapılan oylamada katılan meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: Özgür Ayaydın