Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, kentin altyapı hizmetlerinin sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için çalışmalarına devam ediyor.

DİSKİ ekipleri, 4 merkez ilçe ve 13 kırsal ilçenin atık sularının sağlıklı bir şekilde toplanması ve çevreye zarar vermeyecek şekilde tahliyesinin sağlanması amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelere 11 bin 329 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşedi.

Şehir merkezine bin 871 metre yağmursuyu hattı

Eş Başkan Ayaz'dan Sakarya Caddesi esnafına ziyaret Eş Başkan Ayaz'dan Sakarya Caddesi esnafına ziyaret

Ani ve sağanak yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarının zararlarını en aza indirmek amacıyla Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde sorun teşkil edilen alanlara bin 871 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı yapıldı.

2 mahallenin yıllardır süre gelen atık su sorunu çözüldü

Ekipler yaptıkları çalışma ile Yenişehir ilçesi Dönümlü Mahallesi ve Bağlar ilçesi Gözeli Mahallesinin atık su sorunlarını çözüme kavuşturdu. Ekipler, atık suları bertaraf etmek için 2 terfi istasyonu ve bin 657 metre uzunluğunda terfi hattı yaptı.

Dicle Nehri’nin kirlenmesi önleniyor

Kurulan 2 istasyon sayesinde mahallelerin atık suları deşarjı sağlanarak merkez İlleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılarak Dicle Nehrine iletilecek. Bu sayede Dicle Nehri’nin kirlenmesi önleniyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde altyapı yatırımlarına devam edecek.

Editör: Nazmi Kahraman