Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, göreve başladıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik inceleme ve bilgi alma ziyaretlerine devam ediyor. 
 
Vali Zorluoğlu, son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret etti, kentteki hayvancılık ve tarım alanında uygulanan ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Zorluoğlu, sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde de bulundu.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 20.59.49
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar,  Vali Zorluoğlu'na ildeki tarımın durumu, tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilmesi için planlanan projeler ve kurum hakkında genel bilgiler verdi. 
 
Vali Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Diyarbakır gerçek bir tarım şehri. Buğday, pamuk, mercimek ve mısır gibi ürünlerde ülke ölçeğinde ilk sıralarda. Çok önemli bir hayvan varlığına da ev sahipliği yapıyor. Her geçen sene sulanabilir tarım arazilerimiz artıyor. Silvan Barajımızın da devreye girmesiyle sulanabilir topraklarımızın neredeyse tamamı -yaklaşık 4 milyon dekar arazi- sulanacak. Bu, toplam tarım üretiminin ikiye katlanması demek, ilave yüzbinlerce istihdam demek." dedi.

Görevi süresi boyunca Diyarbakır’da tarım sektörünün üzerinde çok çalışacaklarını belirten Zorluoğlu, şöyle dedi:

"Çifçilerimize başta Tarım Bakanlığımız olmak üzere hükümetimiz çok ciddi destekler verdi, veriyor. Büyük sulama projelerinin yapımı süratle devam ediyor.  Allah razı olsun. Bize düşen de çifçilerimizle omuz omuza üretimi artıracak ve çeşitlendirecek adımları atmak.” 
 

Editör: HABER MERKEZİ