Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federesyonu (DOGÜNSİFED), Diyarbakır'da Aralık ayında Türkiye'nin ekonomik zirvesine ev sahipliği yapacak. 

Diyarbakır’da itfaiye istasyonları güçlendiriliyor Diyarbakır’da itfaiye istasyonları güçlendiriliyor

DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Türk, TÜRKKONFED'in 20'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da Aralık ayının başında çok önemli bir ekonomi zirvesi düzenleyeceklerini söyledi. Türk, 6-7 Aralık tarihinde yapmayı planladıkları ekenomi zirvesinin programı üzerinde çalıştıklarını belirtirek, zirveye TÜSİAD dahil çok sayıda davetlinin katılacağını söyledi. 

P H O T O 2024 09 27 16 58 44CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI DAVET EDİLDİ

Diyarbakır'da, Vali Murat Zorluoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile de yapılan görüşmeden sonra zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da davet edildi. 

DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Türk, İstanbul Dolmabahçe Sarıyında dün yaptıkları görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı da Diyarbakır'daki zirveye davet ettiklerini belirterek, zirvede Türkiye'nin 2025 yılındaki ekonomik durumunun da ele alınacağını söyledi. 

Türk, görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Lojistik Demiryolları ve Hızlı tren için beklenti ve taleplerini dile getirdiklerini de belirterek, "Sayın Yılmaz'dan, bölge sanayicisi için çok önemli olan ve bölgenin pazara ulaşmasını kolaşlaştıran bu progelerin programa alınması içen desteğini istedik" dedi. 

Editör: Ferit Aslan