Üniversitelerde öğretim yılının sona ermesinin ardından kimi öğrencilerde yatay geçiş heyecanı başlarken, Dicle Üniversitesi yaptığı duyuruda yurtdışından yapılacak yatay geçiş başvurusu dahil belirlediği koşullara açıklık getirdi.

Duyuruda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında genel başarı not ortalaması (AGNO) ve merkezi yerleştirme puanı kapsamındaki geçişler ÖK Başkanlığının belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde yapılacağı belirtildi.

YURT DIŞINDAN GEÇİŞ ŞARTI

KKTC dahil olmak üzere yurt dışından akademik not ortalamasına göre yatay geçiş ile öğrenci alınmayacağı aktarılan duyuruda, ''Kontenjanlar, YÖK Başkanlığınca onaylandıktan sonra ilan edilecektir. Yatay geçiş başvurusunda bulunacak kişinin başarısız dersinin olması Yatay Geçiş başvurusuna engel değildir.'' denildi.

Duyruda şunlara yer verildi:

''Merkezi Yerleştirme Puanı (ile yatay geçişleri, YÖK Başkanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacaktır. Merkezi yerleştirme puanı kapsamındaki yatay geçiş kontenjanı ise bölüm/programın YKS kılavuzunda belirtilen kontenjanın sınıflar bazında yüzde 30’u kadardır. Hazırlık sınıfına, önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ise ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz. Bulunduğu döneme kadar almış olduğu derslerin akademik genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya eşdeğeri olması gerekir. ''

Diyarbakır vali beklerken, vekil de gitti Diyarbakır vali beklerken, vekil de gitti

AGNO'NUN YÜZDE 70'İ DİKKATE ALINACAK

Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO) ile başvuruda bulunacak olan öğrencilerin ÖSYM Puanının yüzde 70’i, akademik not ortalamasının ise yüzde 30 u dikkate alınarak yerleştirme yapılacağı işaret edilen duyuruda ''Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte ise yerleştirme puanı esas alınarak değerlendirme yapılır. Başvuruda bulunan adaylar yatay geçiş başvurusu ile birlikte aynı zamanda ders muafiyeti talebini de yine başvuru modülünde online olarak yapacaklardır. Tıp Fakültesi öğrencileri işlem basamaklarını tamamlamak üzere sadece herhangi bir ders eklemeleri yeterlidir.

Editör: Özgür Ayaydın