Diyarbakır okul servis ücreti 1300 TL oldu Diyarbakır okul servis ücreti 1300 TL oldu

Yaklaşık 51 yıl önce kurulan ve 42 bini aşkın öğrenci ve 6 bin çalışana ulaşan Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 7 bölüm daha açılıyor. Bu bölümlere  2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda öğrenci alınması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı da onay verdi.

KÜRT DİLİ VE EDEBİYATI DA YER ALIYOR

Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Sosyal Hizmet, İletişim Fakültesinde Radyo Televizyon ve Sinema, Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesinde Kürt Dili ve Edebiyatı, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Radyo ve Televizyon Teknoloji, Tekstil Teknolojisi, Bismil Meslek Yüksekokulunda Tarım Makineleri bölümleri bu dönem ile öğrenci alımI yapılacak.

Rektör Prof Dr. Mehmet Karakoç,  yeni bölümlerin yöneticileriyle yaptığı toğlantıda  bölümlerle ilgili ders müfredatı ve ders bilgi paketlerinin hazırlanması, laboratuvar süreçlerinin hızlandırılması, öğretim elemanı görevlendirme süreçleri, bölüm-sektör işbirlikleri, uygulamalı eğitimlere ele alındı.

Rektör Karakoç konuşmasında, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, yeni bölümlerin açılması süresinde desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bölümlerin Diyarbakır ve üniversiteye katkı sunacağını söyledi.

Editör: Özgür Ayaydın