Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Diyarbakır Valiliği, Vali Ali İhsan Su'ya tepki gösterdiği için darp edildiği iddia edilen şahısla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili Vali Ali İhsan Su'ya tepki gösterdiği için bir vatandaşın darp edildiği iddia edildi.

Diyarbakır Valiliği'nce konuyla ilgili yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesapları ile basın yayın organlarında, ''yangın bölgesinde valiye; 'yalan söylüyorsunuz' diyen genç darp edildi'' şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı kaydedildi.

Vali Ali İhsan Su'nun 22 Haziran günü Köksalan ve Yazçiceği mahallelerinde;  arazi yangınında hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldığı belirtilerek, Vali Su'nun, taziye programı sırasında ailelerin acılarını paylaştığı ve gerekli destek ile yardımların sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade ettiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ziyaret esnasında taziye yerinde bulunan bir vatandaş tepkili söylemlerde bulunmuş, cenaze yakınları da yapılan bu tepkinin kendilerine yönelik bir hakaret olduğunu dile getirmişler, taziye yerinde bu şekilde söylemlerin doğru olmadığını ifade etmişlerdir. Valimizin korumaları ile S.Ç. arasında herhangi bir darp olayı yaşanmamıştır. Darp olayı kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.''

Açıklamada, devletin, tüm kurumlarıyla yangında mağdur olan vatandaşların yanında olmaya devam edeceği ifade edilerek, ''Yaşanan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz'' denildi.

(BÜLTEN)

Editör: EYYUP KAÇAR