Whatsapp Image 2024 07 24 At 12.48.21

Diyarbakır'ın öncelikli konularının sanayi yatırımı, tarımsal üretim ve turizm olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, bu alandaki projelerin en kısa zamanda tamamlanması için büyük çaba göstereceğini söyledi.

ŞEHRİN İHTİYAÇLARI NEYSE  ONU YAPARIM

Eski Vali Ali İhsan Su döneminde sivil toplum kuruluşları ile valilliğin bir araya  gelmemesinin kenteki hizmetlere büyük zarar verdiğine ilişkin soru üzerine Zorluoğlu, ''Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının şehirler için önemi ortada. Çalışmalarımızda birlikte oturup konuşmamız gereken konular var. İnşallah bizim dönemimizde biraz daha mesafe kat edeceğiz. ' ifadesini kullandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (DTSO) ile eski Vali Su arasında yaşananlara ilkişkin başka soruyu  Zorluoğlu, ‘’O konuyla ilgili ne söylersem yanlış anlaşılabilir. Bizim meslek büyüğümüz burada görev yapıp emekli oldu. Ama bizim duygularımızdan çok aklımızla hareket etme durumunda olan görevlileriz. Üzerimizde bir şehrin sorumluluğu var. Kişisel şahsi duygu ve düşüncelerle hareket etmemiz lazım. Şehrin ihtiyaçları neyse onu yaparım. Bunu önümüzdeki süreçte göreceksiniz.'' yanıtını verdi.

MESAFE KAT EDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Vali Zorluoğlu, Diyarbakır'da valilik ile belediyelerin ilişkisinin nasıl yürüyeceğinin sorulması üzerine seçilmenin ve atanmanın önemli olmadığını işaret ederek, şunları kaydetti:

''Önemli olan üstlenilen görevlerin layıkiyle yerine getirilmesidir. Halkın seçtiği yöneticiler arasındaki ilişkiler mevzuatlarda düzenlenmiştir. Türkiye’nin yönetim modeli yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi var ve mevzuatlarda eksiklik yok. Her kurum kendi sorumluluk alanındaki görevlerini yerine getirirse sorun kalmaz. Valilikle, halkın seçtiği yerel yöneticiler arasındaki ilişkileri biz yeni kurmayacağız. Zaman zaman konjüktürel nedenlerle sıkıntılar oluşmuş olabilir. Ama bunlar mevzuata düzenlenmiştir. Valiliğin ve belediyenin görevleri belidir. Bu manada herkes kendi sorumluluk alanında görevini yaparsa mesafe kat edeceğimizi düşünüyorum. Kurumların işbirliği, koordinasyonu ve kurumların birlikte çalışma kültürü önemli. Ben de vali olarak bu kültürü artırmaya çalışacağım. Bu şekilde mesafe kat edeceğimiz düşünüyorum.''

Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı

Editör: Özgür Ayaydın