Bugüne kadar 3 federasyon başkanı kupa finalleri ve milli maç için Diyarbakır’a gelirken, ilk kez bir başkan Amedspor maçını izlemek için kentte geliyor. 

Geçmişten günümüze kadar Diyarbakır’ı profesyonel liglerde temsil eden takımlar uğradıkları saldırı ve ayrımcılık ile hep gündeme geldi. 

“KARDEŞLİĞİ FUTBOLDAN BAŞLATMAK İSTİYORUM” DEDİ

Diyarbakırspor ile başlayan, Diyarbekirspor ve en çok da Amedspor ile devam eden saldırı ve ayrımcılığa karşı TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Amedspor’un Diyarbakır'daki ilk maçına gideceğim. Kardeşliği futboldan başlatmak istiyorum” diye verdiği sözü yerine getiriyor.

Tff1TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu sözleri ve bugün Diyarbakır’a gelecek olması özleri geçmişte TFF Başkanlarının yaptığı Diyarbakır ziyaretlerine çevirdi. 

Diyarbakır’ın profesyonel liglerde oynayan takımlarının yıllarca feryatlarına kulak tıkayan Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanları, 3 kez Diyarbakır’a geldi. 

24 YIL ÖNCE ULUSOY KUPA FİNALİ İÇİN GELDİ

Diyarbakır eski Atatürk Stadyumunda, 2 Mayıs 2000 tarihinde oynanan Galatasaray-Antalyaspor Türkiye kupası maçı finalinde kupayı vermek için eski Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy Diyarbakır’a geldi. Ulusoy, maçı kazanan Galatasaray’a kupasını verdi. 

Minder sizden mısır bizden Minder sizden mısır bizden

Ulusietrr 1

ULUSOY’DAN 18 YIL SONRA DEMİRÖREN DE KUPA İÇİN GELDİ

Futbol Federasyonu eski Başkanlarından Yıldırım Demirören’in yolu da, Ulusoy’dan 18 yıl sonra Diyarbakır’a düştü.  Demirören, Fenerbahçe ile Akhisarspor arasında 10 Mayıs 2018 tarihinde oynanan Türkiye kupası final maçı için Diyarbakır’a gelerek, yeni stadyumda kupayı Akhisarspor’a verdi.  

S 24E523A73832Eebaa11D3096793B0C2F4Bd0D89F

SON BAŞKAN DA MİLLİ MAÇ İÇİN GELDİ

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun görevi devir aldığı son TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de, 11 Aralık 2022’de Diyarbakır Stadyumunda Türkiye ile İskoçya arasında oynanan hazırlık maçı için Diyarbakır’a gelmişti. 

431191Dd30724C8Aab5461E46A13848DİLK KEZ BİR BAŞKAN DİYARBAKIR İÇİN GELİYOR

Diyarbakır’a, yarın oynanacak olan Amedspor-İstanbulspor maçı için bugün gelecek olan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, diğer 3 başkandan farklı ilk kez bir Diyarbakır takımının maçını izlemeye gelmiş olacak. TFF seçimden önce Amedspor maçını izleme sözü veren TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun Diyarbakır’a gelecek olması futbol camiası tarafından memnuniyet ile karşılandı.

750X600 Ziraat Turkiye Kupasinda Sampiyon Akhisarspor 1525980606018

Editör: Ferit Aslan