Diyarbakır’da, bir girişimci tarafından 3. Basamak sağlık hizmeti verecek olan 50 milyon dolarlık yatırım, mahkeme kararını bekliyor. 

1-191Diyarbakır Bower Hastanesinin sahibi Hasan İpek, merkez Kayapınar ilçesi Mahabat Bulvarı (75 metrelik yol) üzerine 2022 yılında iş merkezi ve 3. Basamak sağlık hizmeti verecek hastane için girişimlere başladı. Sağlık Bakanlığının 3. Basamak sağlık hizmeti verecek hastane ile ilgili yönetmeliği değiştirmesinden sonra başvurusunu yapan İpek, Büyükşehir Belediyesinden imar değişikliği onayı aldı. 

P H O T O 2024 10 22 10 48 45Onaydan sonra hastanenin temeli atılırken, İpek’e göre, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun konuyu meclise taşıması ve Diyarbakır Şehir Planlamacıları Odasının belediye meclis kararına yaptığı itiraz soncu, önce onay veren büyükşehir belediyesi söz konusu imar değişikliği kararını iptal etti. Diyarbakır’da, yaklaşık 50 milyon dolara mal olacak olan ve 800 kişinin istihdamını sağlayacak olan 3. Basamak sağlık hizmeti yatırımı da mahkemelik oldu. 

2-118Hasan İpek, Türkiye’de, 9. olacak olan 3. Basamak sağlık hizmeti veren hastaneyi Diyarbakır’da kazandırmak istediklerini söyledi. İpek, işe başladıktan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun konuyu meclise farklı aktarması ve kendi arazisinde olmayan yolu varmış gibi göstermeleri sonucu İmar değişikliği ile ilgili meclis kararının sonra iptal edildiğini söyledi. 

3-96Konuyu bu yılın başında Diyarbakır İdare Mahkemesine taşıdıklarını da söyleyen İpek, “Biz kendi 10 dönümlük arazimiz üzerine kentte 3. Basamak sağlık hizmeti sunacak olan 250 yataklı hastaneye kazandırmakta kararlıyız. Belediye bu iş için bizden bağış olarak resmi makbuz karşılığı o zaman 1 milyon aldı. Ancak aldığı kararı sonra baskılar nedeniyle iptal etti. Biz şimdi mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz” diye konuştu.

6-29İş insanı Hasan İpek, kentin en önemli ve cazibe merkezi olan 75. Metrelik yol üstünde yaptığı iş merkezini tamamlarken, 50 milyon dolaya mal olacak olan 3. Basamak sağlık hizmeti verecek olan hastane için ise mahkemeden çıkacak olan kararı bekliyor. 

7-22

Editör: Ferit Aslan