Kürt dilbilimi, Kürt Edebiyatı, tarihi ve dil öğretimi konularında öğrenci yetiştirmek için Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesinde 12 yıl önce Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı kuruldu.

Aradan geçen sürede lisans öğrencisi alınmazken,  bu bölüme Sosyal Bilimler Enstitüsü altında Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalında sadece Yüksek Lisans ve Doktora programlarına öğrenci alındı.

LİSANS DÜZEYİNDE İLK ÖĞRENCİLERİ

Amedspor Şanlıurfalı forveti transfer etti Amedspor Şanlıurfalı forveti transfer etti

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, kısa süre önce Dicle Üniversitesinde açılan 7 yeni bölüme 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda öğrenci alınmasına onay verdi. Bu bölümler arasında  Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü de var.

Bu  yılki YKS sonucuna göre alınacak 25 öğrenci, Dicle Üniversitesi Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesi'nin lisans düzeyindeki ilk öğrencileri olacak. 

 Sezai Karakoç Edebiyat Fakültesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Aslanoğlu ile akademisyen Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Şerif Azarkan görev yapıyor.

5 ÜNİVERSİTEDE BÖLÜM VAR

Daha önce Bingöl, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan, Dersim Munzur üniversitelerinde Kürt Dili ve Edebiyatında lisans düzeyinde öğrenci alınıyordu. Dicle Üniversitesinn de eklenmesiyle Kürt Dili ve Edebiyatında lisans  üniversite sayısın5 e yükselmiş oldu

Editör: Özgür Ayaydın