Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti

Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesinde kayyım tarafından yaklaşık 15 milyona yapılan semt sahasında ot bitti. 

3-66Diyarbakır ve ilçeleri kayyımlar ile yönetilirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir çok ilçe ve mahalleye gençleri sportif faaliyetlere yönlendirmek amacıyla semt sahaları yapılması için kayyımlara ödenek gönderildi. 

2-83“BELEDİYENİN HİZMETİ OLARAK SUNULDU”

Bakanlık tarafından gönderilen ödenek ile merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesine de 2023 yılında futbol, basketbol ve voleybol sahalarından bir kompleks yapıldı. Yaklaşık 15 milyona yapıldığı belirtilen ve semt sahası adı verilen tesis kayyım ile yönetilen belediyenin bir hizmeti olarak yapıldı. 

4-59Çarıklı Mahallesinin dışında yapılan tesiste, futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra soyunma kabinleri de yapıldı. Ancak, tesiste bir görevlinin bulundurulmaması nedeniyle tesis adeta kaderine terk edildi. 

5-42SENTETİK ÇİMLERİN İÇİNDEN OTLAR ÇIKTI

Kullanılmadığı için futbol sahasındaki sentetik çimlerin altında otlar çıkarken, soyunma kabinlerinin de yıkıldığı özlendi. Plansız bir yatırım ile yaklaşık 15 milyonluk tesis adeta çürümeye terk edildi. 

6-19“GÖREVLİ VERMEDİLER, KULLANILAMADI”

Mahallenin eski muhtarı Faysal Göngörür, söz konusu tesisin yapıldıktan sonra Kaymakamdan tesiste bir görevli görevlendirmesini istediklerini ancak bu taleplerinin karşılanmadığını söyledi. Göngörür, tesisin kullanılmadan bu hale geldiğini de söyledi. 

“YANINDA OKUL YAPILSIN İSTEDİK”

Çarıklı Mahallesi Muhtarı Fikret Kabak ise, bu tesisi kullanmak istediklerini, bunun için girişimlerde bulunacaklarını belirterek, “Tesisin yanına bir okul yapılması talebinde bulunduk. Eğer oraya okul açılırsa, tesisi de okul kullanacaktır” dedi. 

8-17TESİS HANGİ KURUMA DEVREDİLDİ?

Kaderine terk edilen ve açılmadan ot biten 15 milyonluk spor tesisinin, şu anda gençlik ve spor il müdürlüğü mü, belediye mi, yoksa ilçe milli eğitim müdürlüğüne mi devredildiği merak ediliyor. 

Editör: Ferit Aslan