Diyarbakır'da 16 ülkeden 37 sanatçı çocuklar için bir araya gelerek, biri birinden renkli görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde  Sümerpark Amfi Tiyatro’da gerçekleşen ''Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali'', 16 ülkeden 37 sanatçının birbirinden renkli gösterileriyle çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

ÇOCUKLAR İÇİN BİR ŞÖLEN

H A B E R İ Ç İ-8

Festivalin kapanış etkinliği olan konser, miniklerin büyük ilgisini gördü. Renkli kostümler, enerjik danslar ve eğlenceli şarkılarla dolu konser, çocukları coşturdu. Aileler de çocuklarının mutluluğuna ortak olarak keyifli vakit geçirdi.

Konsere katılan Hediye Tekiner, ''Çocuklarımız bugün gün boyu atölyelerde eğlendi, oyunlar oynadı ve şimdi de bu harika konserde yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle güzel etkinlikler düzenlediği için çok teşekkür ederiz. Amed’in çocukları için bu tür etkinliklerin devam etmesini diliyoruz'' şeklinde duygularını paylaştı. 

Diyarbakır'da, hastane çalışanlarına saldırı Diyarbakır'da, hastane çalışanlarına saldırı

H A B E R İ Ç İ1-2

Özbek Eneş ise, ''Çocuklarımızla birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Bu kadar güzel bir etkinliğe imza atan herkese teşekkür ederiz'' diyerek etkinliğe olan memnuniyetini dile getirdi.

Uluslararası Uçan Halı Çocuk Festivali, sadece eğlence değil, aynı zamanda farklı kültürleri bir araya getirerek çocukların ufkunu genişlettiği belirtilerek, farklı ülkelerden gelen sanatçıların gösterilerinin, çocuklara dünyanın farklı köşelerinden bir pencere açtığı kaydedildi.

A İ L E L E R

KAYNAK: DBB BASIN

Editör: EYYUP KAÇAR