Diyarbakır'da, iktidar partisi, aralarında 3 yıldır görevde bulunan Hani ilçe başkanının da bulunduğu 3 ilçe başkanını görevden aldı. Hani ilçe Başkanlığına Mirza Kayhan atandı. 

Amedsporlu Deniz Undav, durdurulamıyor Amedsporlu Deniz Undav, durdurulamıyor

AK Partinin Diyarbakır'daki ilçe başkan değişimleri sürüyor. Seçimden öncede değişime giden AK Parti Diyarbakır'da, Ergani, Hani ve Lice ilçe başkanlarını görevden aldı. 3 yıldır Hani ilçesinde ilçe başkanlığı yapan Şevket Uçak görevden alınırken, AK Parti Genel merkezi tarafnıdan Hani ilçe başkanlığına Mirza Kayhan atandı. 

Diyarbakır'da, AK Parti Lice ilçe Başkanı Adem Kayaş ve Ergani ilçe Başkanı Abbas Polat, daha bir yılları dolmadan görevdan alınan ilçe başkanları oldu. Ergani ve Lice ilçe başkanlıklarına ise önümüzdeki günlerde atama olması bekleniyor. 

P H O T O 2024 09 23 19 47 58

HANİ İLÇE BAŞKANI MİRZA KAYHAN KİMDİR?

Siyasetçi bir aileden gelen ve AK Parti ilçe teşkilatında gençlik kolları ve ana kademe  yönetimlerinde bir çok görev üstlenen Mirza Kayhan, Siyaset ve Kamu Yönetimi alanında ihtisas yaparken, uzun yıllardır Hani ilçesinde ticaret, tarım ve hayvancılıkla uğraştı. Kayhan aynı zamanda Hani Ziraat Odası Başkanlığını da yürütüyor.  

Editör: Ferit Aslan