Diyarbakır'da şehir içi ulaşımında görevli şoförlerin eğitimden geçirileceği bildirildi.

Diyarbakır'da otomobilin çarptığı kız öldü Diyarbakır'da otomobilin çarptığı kız öldü

Diyarbakır'da vatandaşlar tarafından şehir içi ulaşımında görevli şoförlerle ilgili zaman zaman şikayetler dile getiriliyor. Özellikle bazı dolmuş sürücülerinin tavır ve davranışları vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Vatandaşların şikayetlerinden bir diğeri de özel halk otobüslerinin duraklarda ücretsiz binme hakkı olan yaşlıları görünce, durmayarak yola devam etmesi. 

''ŞOFÖRLERİMİZİ EĞİTECEĞİZ''

Otobusler Haberi̇çi̇

Geçtiğimiz günlerde 5 yıllık ''Stratejik Plan'' ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak, Diyarbakır'ın ulaşım sorununa değindi.

Ulaşım sorununu çözmede kararlı olduklarının mesajını veren Bucak, göreve başladıklarında 70 otobüsün arızalı olduğunu belirtti.

''Er ya da geç biz bu filomuzu yenileyeceğiz. Yeni otobüsler alacağız, hatlarımızı yeniden elden geçireceğiz, şoförlerimizi eğiteceğiz'' diyen Bucak, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'ndan bir ekibin İstanbul'a giderek, hafif raylı sistem genel müdürlüğü, otobüs işletmeleri genel müdürlüğü ile görüştüklerini söyledi.

''TÜM ŞOFÖRLER EĞİTİMDEN GEÇİRİLSİN''

Sehi̇ri̇çi̇ Yolcu Otobüsü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bucak'ın ''şoförlerin eğitimi'' ile ilgili kararını olumlu karşılayan vatandaşlar, ancak, bunun sadece belediye otobüs şoförleriyle sınırlı kalmamasını ve tüm sürücüleri kapsamasını istiyor.

Bazı sürücülerin vatandaşlara kaba davrandıklarını, duraklarda yaşlı gördüklerinde ''ücretsiz'' diye durmadıklarını dile getiren vatandaşlar, belediye otobüsü dışındaki halk otobüsleri, minibüs ve taksi sürücülerinin de genel bir eğitimden geçirilmesini istedi.

30 YIL ÖNCE YİNE YAPILMIŞTI

Dolmuş111-1

Sürücülerin eğitimi ile ilgili talepler 1990'lı yılları hatırlattı. Diyarbakır'da 1990'lı yıllarda belediye ve şoförler odası ortaklaşa tüm sürücüleri eğitime tabi tutmuştu.

Sürücülere, vatandaşlara nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili kurallar öğretilirken, kravat takma zorunluluğu da getirilmişti. Uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanacağı açıklanmıştı. 

Uygulama o tarihlerde vatandaşlarca takdirle karşılanmıştı. Ancak, bir süre sonra uygulamadan vazgeçildi.

Editör: EYYUP KAÇAR