Diyarbakır’da, Üniversiteyi 50 yıl yöneten tıp kökenli rektör dönemi sona ererken, bugün tıp kökenli bir rektör yardımcı olarak atandı. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 50 yıllık tıp kökenli rektör yönetimi, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi olan Prof.Dr. Kamuran Eronat’ın rektör olarak atanması ile sona ermişti. Gözler, rektör Eronat’ın üniversiteyi birlikte yöneteceği A takıma çevrilirken, ilk olarak bir Arkeolog ve bir Mühendis akademisyen rektör yardımcısı olarak atandı. 

Prof. Dr. Velat Sen Doc. Dr. Muhammet Asena

Yasaya göre, tıp kökenli bir rektör yardımcısının olması nedeniyle Dicle Üniversitesinin bel kemiğini oluşturan Tıp Fakültesi ve hastanelerden hangi hocanın bu göreve atanacağına çevrilmişti. 

Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey tutuklandı Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey tutuklandı

Bugün Tıp Fakültesinden  Prof.Dr. Velat Şen, rektör yardımcısı olarak atandı. Tıp kökenli Şen’in rektör yardımcı olarak atanması, ilginç bir durumu göz önüne çıkardı. 50 yıldır Diyarbakır’da üniversiteyi yöneten tıp kökenli rektör döneminin sona ermesi ile artık Tıp Fakültesi ve Hastaneleri sadece bir rektör yardımcısı yönetimde temsil edecek. 

2775328

REKTÖR YARDIMCISI VELAT ŞEN KİMDİR?

Diyarbakır doğumlu olan Velat Şen, Cumhuriyet Fen Lisesinden mezun oldu. Çocuk Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olan Şen, 2012-2015 yılları arasında Üniversitede yardımcı doçent, 2015-2021 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı. 2017-2020 yılları arasında Dicle Üniversitesi Hastanesinde Başhekim yardımcılığı yapan Şen, 2021 yılında profesör oldu. Şen, 2021’den beri Doğu Pediatri Derneği Başkanlığını yürütüyor.

Editör: Ferit Aslan