Diyarbakır'da bir süre önce çıkan ve 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın ile ilgili keşif yapıldı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde 20 Haziran'da saat 22.15 çıkan yangının anızdan mı, elektrik tellerinden mi çıktığı belirsizliğini koruyor. Bu belirsizliğin giderilmesi ve yangının kesin olarak neden çıktığını belirlemek amacıyla heyet oluşturuldu.

HEYET İNCELEMEYE BAŞLADI

In Celeme

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Çınar Cumhuriyet Savcılığı’nın başkanlığında 7 kişiden oluşan bir heyet oluşturuldu.

Diyarbakır'da AFAD yangınlarla mücadele için onları eğitiyor Diyarbakır'da AFAD yangınlarla mücadele için onları eğitiyor

Bugün, yangının başladığı Köksalan Köyü'ne gelerek keşif yapan heyet, köylüleri ve olay günü yangına müdahale eden görgü tanıkları ve yakınlarını kaybedenlerle görüştü.

Keşif heyeti, iddiaların odağında yer alan DEDAŞ ile de  görüşme yaptıktan sonra kapsamlı bir rapor hazırlayacak.

Raporun tamamlanmasıyla adli süreç başlayacak.

15 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Inceleme1

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde başlayan ve rüzgârın etkisiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallelerine de sıçramıştı.

Yangın ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınmıştı. 

Yangında Mazıdağı ilçesinin Yücebağ Mahallesi'nde Şeyhmus Demir (17), Hasan Demir (40), Mazhar Demir (28), Nuri Demir (38), Sinan Deviren (24), Remzi Yılmaz (25), Resul Yılmaz (18), Azat Yılmaz (23), Taliha Demir (59), Fadıl Demir (52), Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi'nde Ubeydullah Buğdaycı (30), Abdurrahman Buğdaycı (15), Çınar'ın Yazçiçeği Mahallesi'nde İsmail Yardımcı (46), Kerime Erdemli (55) ve Zekiye Erdemli (58) olmak üzere 15 kişi yaşamını yitirmişti.

Yangından etkilenen 73 kişi taburcu edilirken, 2 kişinin ise tedavileri sürüyor. 

Yangında ayrıca 556 küçükbaş telef oldu, 250 yaralı hayvan da sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 

Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm alan yanmıştı.

Editör: EYYUP KAÇAR