Diyarbakır’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıl sonra Dağkapı Şeyh Said meydanında verilen konserden sonra Kürtçe şarkılar söyleyen Koma Hevra üyeleri gözaltına alındı. 

Diyarbakır’da, kayyım sisteminin sona ermesi ile 8 yıl aradan sonra Dağkapı Şeyh Said Meydanında dün akşam Büyükşehir Belediyesi tarafından konser düzenlendi. Düzenlenen konserde, Kürtçe şarkılar söyleyen Koma Hevra üyeleri bugün gözaltına alındı. 

Diyarbakır'da bir kayıp kız vakası daha Diyarbakır'da bir kayıp kız vakası daha

690X390Cc Koma Hevra4

Dün geceki konserden sonra bugün Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği’ne (MED-DER) dayanışma ziyareti gerçekleştiren grup üyeleri Zeynep Doğan, Gencay Markoç ve Yusuf Keleş, gözaltına alındı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, grup üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi. Paylaşımda şöyle denildi:

12-6“Amed Büyükşehir Belediyesi tarafından dün düzenlenen halk konserine katılan Koma Hevra solistleri Zeynep Doğan, Yusuf Keleş ve Gencay Morkoç söyledikleri Kürtçe şarkılar nedeniyle gözaltına alındı. AKP, Kürt düşmanı politikalarını, Kürt diline ve kültürüne yönelik saldırılarını sistematik olarak sürdürüyor. Buradan ilan ediyoruz: Asla başarılı olamayacaklar; Kürtçeye yönelik saldırılara karşı halkımız yıllardır nasıl direnerek dilini ve kültürünü yaşattıysa, bundan sonra da öyle yapacak. Zimanê me hebûna me ye, em ê li zimanê xwe, çanda xwe xwedî derkevin.”

Editör: Ferit Aslan