Diyarbakır Mahabat Bulvarında 8 yıldır işgal altında olan servis, bisiklet ve yaya yolundaki işgal oto park formülü ile çözüldü.

Diyarbakır’da 42 milyon ile restore edilecek, suya gömülecek Diyarbakır’da 42 milyon ile restore edilecek, suya gömülecek

Kayapınar’da, imar planında 75 metrelik yol olarak bilinen Muhabat Bulvarını Diyarbakır-Şanlıurfa karayoluna bağlayan Doğum Hastanesi kavşağında servis, yürüyüş ve bisiklet yolu açılmadığı için 8 yıldır bir otel tarafından otopark ve bahçe olarak kullanılıyordu. 

1-134BİR KAYYIM İMARA AYKIRI YOLA PARK YAPTI, DİĞERİ YIKTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski kayyımı Cumali Atilla döneminde söz konusu yolun üzerine imara aykırı bir şekilde park yapıldı. Geçen yıl kayyım, yapılan şikayetler ve başvuru üzerine yolu açmak için önce üzerine kurulan ve milyonlara mal olan parkı yıktı.

2-76PARK YIKILDI AMA YOL BİR TÜRLÜ AÇILAMADI

Park yıkılmasına rağmen İmar planında servis yolu ve yeşil kuşağın devamı olan alan yol, bir türlü açılamadı. Kayyım döneminin sona ermesi ve CİMER’e yapılan şikayetler sonucu, 31 Mart seçimlerinde yönetime gelen DEM Partili Büyükşehir Belediyesi yolu açmaya karar verdi. 

4-53Yolun üzerinde bulunan Otel işletmecileri ile yapılan görüşmede, otelin girişi olan ve oto park ile bahçe olarak kullanılan alandaki ağaçlara zarar verilmemesi için uzun süre formül arandı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son olarak ağaçların bir kısmını yolda bırakacak şekilde bir formül bulduğu ve 8 yıldır süren yol üzerindeki işgale son vermek için iş makinaları ile işe başladı. 

5-41İŞGAL SONA ERDİRİLECEK AMA OTO PARK ALANI BIRAKILACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, aylardır açmaya çalıştıkları yol için oteli de mağdur etmeyecek bir formül buldukları öğrenildi. Bulunan formüle göre, 8 yıldır süren işgalin sona erdirileceği, servis ve yaya yolunun açılacağı ancak 80 araçlık bir otopark için alanın bir kısmının bırakılacağı öğrenildi. 

6-18OTO PARK OTELE KİRALANACAK 

75 metrelik yolu Şanlıurfa karayoluna bağlayan Doğum Hastanesi kavşağındaki trafiği rahatlatacak yeşil kuşağın açılması ve 8 yıldır sürdürülen işgalin sona ermesi formülü ile sorun çözüleceği belirtildi. Söz konusu 80 araçlık oto parkın ise, belediye tarafından ihaleye çıkarılacağı öğrenilirken, bunun da otelin mağdur olmaması için bulunan formül olduğu belirtildi. 

OTO PARKLI İŞGAL ÇÖZÜMÜNE TEPKİ

İmar planına göre yeşil kuşağın devamının işgal edilmesi ve bu işgalin yine yolun üzerinde kurulacak olan oto park ile çözümü bir taraftan da tepkilere yol açtı. 

Editör: Ferit Aslan