Diyarbakır’da, şehir dışından tedavi amaçlı gelen hasta ve yakınlarının kalabileceği 100 yataklı ücretsiz misafirhane açıldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özellikle şehir dışından Diyarbakır’a tedavi için gelen hasta ve yakınlarının kalabileceği 100 yataklı bir misafirhane kiralayarak hizmete soktu. Diyarbakır’da, sıkıntısı çekilen misafirhane için 1 ay önce meclisten karar çıkartan Belediye, tarihi Sur ilçesinde kiraladığı eski bir oteli misafirhaneye çevirdi. 

Photo 2024 10 12 15 13 20 3Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi Sur ilçesindeki Hz.Süleyman Caddesinde yıllardır Sürmeli Oteli olarak faaliyet yürüten 4 katlı binayı kiralayarak misafirhaneye çevirdi ve 1 hafta önce hizmete soktu. 

P H O T O 2024 10 12 15 13 20Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, Diyarbakır’da özellikle şehir dışından tedavi için gelenlerin konaklayacak yer sıkıntısı çektiklerini belirterek, “Otel fiyatları nedeniyle insanlar kalacak yer bulmakta sıkıntı çekiyordu. Belediye Meclisimizden aldığımız karar ile daha önce otel olarak kullanılan 100 yataklı bir binayı kiraladık ve misafirhane olarak halkın hizmetine soktuk” dedi. 

Cb00Be09Diyarbakır ve çevre illerden gelen hasta ve yakınları tarafından büyük memnuniyetle karşılanan belediyenin bu hizmetinin de ücretsiz olduğu belirtildi. Özellikle şehir dışından gelen hasta yada refakatçisi durumunu hastaneden aldığı belge ile göstermesi durumunda misafirhaneden ücretsiz yararlanabiliyor.

Diyarbakır'da, dolandırıcılığın böylesi görülmedi Diyarbakır'da, dolandırıcılığın böylesi görülmedi

38E8B829

Editör: Ferit Aslan