Diyarbakır’da yağış, zor anlar yaşattı Diyarbakır’da yağış, zor anlar yaşattı

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, seçimlerde Ak Partinin kazandığı 4 ilçe belediye başkanı, DEM Partili Büyükşehir Belediyesinden ilginç bir talepte bulundu. 

Diyarbakır’da, 31 Mart seçimlerinde Ak Partinin Kazandığı Çüngüş, Çermik, Hazro ve Eğil ilçe belediye başkanları Ali Suat Akmeşe, Şehmus Karamehmetoğlu, Fuat Mehmetoğlu ve Fırat Seydaoğlu üyesi oldukları DEM partili Büyükşehir Belediye Meclisine önerge verdi. 

M E Z A R L I K2-1AK Partili Başkanlar önergelerinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden Hazro, Eğil, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde mezarlık hizmetlerinin Büyükşehir Belediyesinin ifa etmesi veya ilçe belediyelerince yapılan masrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasıyla istedi. 

Diyarbakir Buyuksehirde Meclis Uyeleri.jpgDiyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan müzakerelerde, AK Partili Belediyelerin bu talebi merkez ilçeler hariç, diğer ilçeler için önümüzdeki ay Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığının talebi üzerine tekrar meclis gündemine alınması şartı ile oy birliği ile reddedildi.

Editör: Ferit Aslan