Asgari ücretin neredeyese Diyarbakır'daki özel seköre ait iş yerlerin tamamında genel işçi ücreti olarak uygulanmsı çalışanları büyük sıkıntıya düşürdü.

Asgari ücretlilerden eşi çalışmayanlar kira ve mutfak giderini dahi karşılayamaz duruma düşmesi üzerine iş değiştirmek zorunda kaldı.

Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti Diyarbakırspor’un eski yöneticisi Kıvanç hayatını kaybetti

Diyarbakır'da daha yüksek ücrete iş bulamayan çalışanlardan bazıları günlük 1200 lira yevmiye için evlerinden uzaktaki Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta inşaatlarda çalışmaya gidiyor.

Bunlardan biri olan E.A  5 yıldır çalıştığı Kayapınar ilçesinde güvenik görevlisi olarak çalışatığı siteden ayrılarak, inşaat işçiliği için Hatay'ın yolunu tuttu.

E.A nın çalıştığı site sakinlerine gönderdiği mesaj şöyle:

''Sayın site sakinleri bugün görevimin son günü olması nedeniyle bu mesajı yazıyorum asgari ücret ve geçim sıkıntısı nedeniyle gövenliği bırakıp Hatay'a inşaata gitme kararı aldım. Çocuklar büyüdükçe masraflarda büyüyor, benim için çok üzücü bir süreç. Sizlerden ayırılmak tabiki üzücü. Site sakinlerinin her ferdine hakımı helal ediyorum sizler de helal edin. Her ne konu olursa olsun fark etmez bir kardeşiniz bir evladınız olarak herzaman elimden ne gelirse hazırım. Sizleri önce Allah'a sonra sizleri size emanet ediyorum Allah'a emanet olun hakınızı helal edin.''

Editör: Özgür Ayaydın