Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gastronomide şehrin marka değerini koruyan, gıda güvenliğini ve hizmet kalitesini artıran ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını kent geneline yaymayı hedefliyor.

Sağlık işleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan iş yerlerini düzenli bir şekilde denetliyor. Denetimlerde gerekli şartları taşıyan işletmelere 3, 2 veya 1 yıldızlı ‘Beyaz Bayrak’ veriliyor.

Diyarbakır karayolunda 2 ceset bulundu Diyarbakır karayolunda 2 ceset bulundu

Hedef 300 işletmeye Beyaz Bayrak vermek

Kentte şu ana kadar 200 işletmeye Beyaz Bayrak verildi, sayının 300’e çıkarılması hedefleniyor.

Beyaz Bayrak

Mevcut denetimlerden farklı olarak tüketicileri de içine alan, işyerlerinde kalite ve gıda güvenliğini sağlayan bir sistem olan Beyaz Bayrak uygulamasında, 50’nin üzerinde teknik, hijyenik ve fiziki kriter bulunuyor.

Ekipler, il genelinde işyerlerine önce bilgilendirme yapıyor daha sonra da denetimler gerçekleştiriyor. 

Denetimlerde; aydınlatmadan temizliğe, teknik ekipmandan personel kıyafetine, servis kalitesinden çevre temizliğine kadar geniş bir yelpazede incelemeler yapıyor.

Beyaz Bayrak almaya hak kazanan işyerlerine Büyükşehir Belediyesi ekiplerince “Bu işyeri düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi Gıda Denetim ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. Hijyenik ve sağlıklı bir ortam için beyaz bayrak asılı işyerlerini tercih edebilirsiniz” yazıları asılıyor.

Editör: Nazmi Kahraman