Dişyarbakır merkez Bağlar ilçesi eski Belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu'na, rüşvet davasından sonra mal varlığı ile ilgili de soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Beyoğlu ve yakınları, bugün mal varlıkları ile ilgili savcıya 12 saat süren ifade verdi.

Bağlar Belediye Başkanlığı yaparken geçen yıl hakkında rüşvet davası açılan ve dava kapsamında yurt dışı çıkış yasağı verilen AK Partili eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili bugün sabah saatlerinde sürpriz bir operasyon başlatıldı.  

Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda, Diyarbakır Cumhiriyet Başsavcılığının talimatı ile polis Diyarbakır ve Ankara'da Beyoğlu ve yakınlarına ait 14 yerde sabah erken saatlerde arama yaptı.

Y A K3DAVADAN SONRA MAL VARLIĞI SORUŞTURMASI

Hakkında rüşvet davası devam eden Beyoğlu ve yakınlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun detayları ilerleyen saatlerde ortaya çıktı. CEGA Medyanın ulaştığı kaynaklara göre, Beyoğlu hakkında rüşvet davası dışında suça konu olabilecek nitelikte haksız mal edinme nedeniyle ayrı bir soruşturma başlatıldı. 

ESKİ BAŞKANA 12 SAAT MAL SORGUSU 

Savcılığın mülkiye müfettişlerinin raporu doğrultusunda başlattığı soruşturma kapsamında Beyoğlu ve yakınlarına ait Diyarbakır ve Ankara'da 14 adreste sabah saat 05.00 sıralarında eş zamanlı aramalar yapıldı. 

Diyarbakır'da eşi, kızı, damadı, baldızı ve baldızının eşi ile aramadan sonra emniyete götürülen Beyoğlu ve beraberindekilerin mal varlığı ile ilgili sorguları yaklaşık 12 saat sürdü. İfade işlemlerinden sonra Beyoğlu ve yakınları serbest bırakılırken, soruşturmanın devam edeceği öğrenildi. 

Narin olayında ifade vermişti, Diyanet 2 müfettiş gönderiyor Narin olayında ifade vermişti, Diyanet 2 müfettiş gönderiyor

AK Parti eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile ilgili başlatılan yasa dışı yollardan haksız mal edinme soruşturması kapsamında Beyoğlu ve soruşturmaya konu edilen yakınlarının mal varlığına tedbiren el konuldu. 

Editör: Ferit Aslan