Diyarbakır'da silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı Diyarbakır'da silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır’ın Sur ilçesi bu hafta sonu da oldukça hareketli. Havaların serinlemesiyle birlikte turist sayısında gözle görülür bir artış dikkat çekerken, Kültür ve Turim Bakanlığı tarafından düzenlenen Diyarbakır Kültür Yolu Festivali de kente renk kattı.  

Diyarbakır’da Bir Hafta Sonu Klasiği3

Tarihi ilçedeki Dört Ayaklı Minare, Ulu Cami, Hasanpaşa Hanı, İçkale Müze Kompleksi, Sülüklühan Surp Giragos Ermeni Kilisesi ve Mar Petyun Keldani Kilisesi, en çok ziyaret edilen tarihi mekanların başında geldi.

Diyarbakır’da Bir Hafta Sonu Klasiği2 

Farklı şehirlerden gelen binlerce kişi, bir yandan kentin tarihi çarşısında alışveriş yaparken, yorulanlar ise Ulu Cami Önündeki taburelerde hem güneşin tadını çıkardı, hem de kaçak çay içmenin keyfini yaşadı. Binlerce yıllık Sur ilçesinin insanı böyüleyen mistik havasında zaman geçiren yerli ve yabancı turistler, kentin bazalt taşlı mimarisine adeta hayran kaldı.

Diyarbakır’da Bir Hafta Sonu Klasiği4

Tarihi evlerden yükselen Diyarbakır Türküleri, ziyaretçileri evlerin geniş avlularında başka bir hayal dünyasına götürürken, turistler kentin bir çok işletmesi tarafından yapılan Reyhan Şerbetinin tadına bakmadan duramadı.

Muhabir: Özgür AYAYDIN