Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir süredir devam eden ağaç budama çalışmasında ağaçlar adeta soyuluyor. Ağaçların uzamasına ve gelişmesine engel olan “budama” işleminden sonra ağaçlar adeta sıfır tıraşlanıyor.

Ağaçların bu şekilde budanmasından rahatsızlık duyan yurttaşlar defalarca bu konuda belediyeyi aramalarına rağmen bilinçsiz budama işleminin devam ettiğini belirtiyor.

Ağaçların budama işleminin sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve ağaçların uzamasına fırsat verilmesini ifade eden yurttaşlar, söz konusu işlemin belediyelerin ekolojik yaklaşımı ile tezat oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Diyarbakır sıcağında ağaç gölgesinin önemli olduğunu dile getiren yurttaşlar, halihazırda uygulanan “budama” yönteminin ağaçları kel ettiğini ve gölgesinden yararlanmanın mümkün olmadığını belirtiyor.

Öte yandan söz konusu budama işlemini yapan personellere ikazda bulunduklarını ifade eden yurttaşlar, dut ağaçlarının özellikle tamamen budandığı, bunun da yazın dökülen dutları önlemeye dönük olduğu şeklinde bir izahatla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Editör: Nazmi Kahraman