Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “Amed’i seviyorum, kirletmiyorum” mottosuyla ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında 136 ana arter, cadde ve bulvarda kırık veya eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştiriyor.

Ekipler, ilk olarak tarihi Sur ilçesindeki Gazi Caddesine çöp kovaları yerleştirdi. Çalışma kapsamında yurttaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler, ihtiyaç duyulan tüm alanlara çöp kovası montajı gerçekleştiriyor.

Çöp kovaları yenileniyor

Temizlik hizmetleri ile kentin daha temiz ve yaşanılabilir bir şehir olması için yürütülen çalışmalar kapsamında cadde ve bulvarlarda eksik, kırık veya daha önce montajı yapılmayan yerlere çöp kovası montajı yapılıyor. Özellikle yürüyüş yollarında ve halktan gelen yoğun talep üzerine Mahabad Bulvarı’nda bulunan tüm çöp kovaları yenileri ile değiştiriliyor.

Diyarbakır’da otomobile silahlı saldırı: 6 yaralı Diyarbakır’da otomobile silahlı saldırı: 6 yaralı

Temiz bir kent için duyarlılık talebi

Yurttaşların temizlik kampanyasına destek vermesini isteyen ekipler, daha temiz ve yaşanılabilir bir kent için çöplerin saatinde poşetlenerek çöp konteynerlerine atılması gerektiğini vurguladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ayrıca çöp kovalarına zarar verilmemesini ve çöpleri rastgele yerlere atmak yerine çöp kovalarına atılmasını istedi.

Editör: Nazmi Kahraman