Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesinde denetim gerçekleştirildi, çevreyi kirleten firmalar tespit edildi ve yasal süreç başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesine bağlı Övündürler Mahallesindeki et kesim tesislerine ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine harekete geçti.

Diyarbakır'da Eş Başkandan halk pazarına ziyaret Diyarbakır'da Eş Başkandan halk pazarına ziyaret

Sağlık Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde denetim gerçekleştirdi. İlaçlama birimleri de insan sağlığına ve doğaya zarar verildiği tespit edilen bölgelerde ilaçlama yaptı.

1-79

Sağlık Daire Başkanlığı öncülüğünde yapılan kontrollerde çevreyi kirleten firmalar tespit edildi ve yasal süreç başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire, Zabıta Daire ve Çevre Koruma Daire Başkanlıklarının ortak yürüttüğü çalışma kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğüne raporlar sunularak denetleme komisyonu kurulması sağlanacak.

Editör: HABER MERKEZİ