Merkez Yenişehir ilçesinde bir sinema afişi. Diyarbakır'da geçmiş yıllarda, birçok sinemanın afişleri belirli caddelere kurulan panolara asılırdı. 

Bu karede de iki filmin afişi var; Biri 43 yıl önce çekilen Davaro, diğeri de 38 yıl önce çekilen Kupa Kızı, Her iki film de yayınlandıkları dönemlerde büyük ilgi görmüştü. Kemal Sunal ve Şener Şen'in başrollerini paylaştığı bir çok film, günümüzde hala televizyonlarda tekrar tekrar yayınlanıyor ve en çok izlenenler kategorisinde ilk sırayı kimseye kaptırmıyor. Yönetmenliği'ni Kartal Tibet'in yaptığı, başrollerinde ise Kemal Sunal ve Şener Şen'in yeraldığı Davaro'da o filmlerden biri. 

G S83 V L2 X Q A E77 Ls

Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı

Yazarımız "Sarı pişo" Arif Özavcı da, o zamanlar Dilan Sineması'nda makinist olarak görev yapan İbrahim Avcıl tarafından çekilen bu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Yönetmenliğini ve senaristliğini Başar Sabuncu'nun yaptığı, başrollerini Müjde Ar ve Tarık Tarcan'ın oynadığı 1986 yılı yapımı sinema filmi Kupa Kızı, Fransız yazar Joseph Kessel'in Gündüz Safası adlı romanından uyarlanmıştı. 

Bu paylaşım bir çok kişiyi eskilere götürdü.  Özavcı paylaşımında, "İlk defa bulduğum 1981'den kıymetli bir anı. Dakikalarca baktığımız Diyarbakır Dilan Sineması afişleri. Müjde Ar Kupa Kızı, Davaro 1981 yapımı Türk filmi. Kemal Sunal İle Şener Şen'in Beraber oynadıkları son filmdir. Fotoğraf: Dilan sineması Makinisti İbrahim Avcıl"dedi.

Editör: HABER MERKEZİ