Diyarbakır'da yoğun olarak konut Şanlıurfa ve Elazığ karayolları arasındaki bölgede yoğunlaşırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü bu kapsamda Bağlar ilçesindeki bir bölgeyi özel statüye aldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı, 7 Haziran 2024 tarihli ve 628172 sayılı yazısı ile Diyarbakır Bağlar İlçesinin Oğlaklı ve Karahan mahalleleri sınırları içerisindeki toplam 7 bin 480 dönümlük araziyi Gecekondu Önleme Bölgesi  kapsamına aldı.

Bağlar2

Plan değişikliğiyle Diyarbakırlıların ucuz konut sahibi olması, planlı arsa üretimiyle, bu arsalarda konut yapılabilmesi ile çağdaş özelliklere sahip yüksek standartlarda kentsel bir alan oluşturulması hedefleniyor.

İlk kez izledi, Amedspor’a destek sözü verdi İlk kez izledi, Amedspor’a destek sözü verdi

Bu karara uygun olarak Adıyaman-Şanlıurfa-Diyarbakır Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni plan değişikliği yapılırken, ilk etapta 4 bin 600 dönümü kapsayan söz konusu plan değişikliği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarıldı.

İLK EVİM ARSA PROJESİ YAPILACAK

Askıda yer alana değişikliğe göre tarım dışı alan olarak tespit edilen 420 dönümlük alanı kapsayan 0 ada 313 parsel nolu taşınmazın 280 dönümünde  'İlk Evim Arsa Projesi ' kapsamında planlama yapılacak.

Bağlar3

ÇDP’nin M43 ve M44 nolu paftalarında Kentsel Gelişme Alanı”olarak düzenlenmesinin uygun olacağı da değerlendirildi.

Editör: Özgür Ayaydın