Diyarbakır Valiliği, geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'te 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkanlarla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama

Açıklamada, vatandaşların açık borçlandırma işlemlerinin 12 Haziran 2024 – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapması gerektiği belirtilerek, şunlara yer verildi:

''Söz konusu borçlandırma işlemlerinin yapılabilmesi için, kurada konut çıkan hak sahiplerine borçlandırma işlemleri başlamadan önce mahallinde yerel basın, internet, SMS, tebligat vb. yollarla duyuru yapılarak verilecek 60 günlük yasal süreden haberdar olmaları sağlanmalıdır. Bu kapsamda; borçlandırma işlemlerinin etkin ve verimli bir şekilde koordinasyonunun sağlanması amacıyla söz konusu il ve ilçelerde yeteri kadar borçlandırma senedi bulundurulması, banka ve AFAD personeli görevlendirilmesi, konut teslimi için tebligat yapılanlardan borçlandırma senedine imza atmayan hak sahibine konut teslim edilmemesi, 7269 sayılı Kanunun 3177 sayılı Kanunla değişik 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürede borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahipliklerinin iptal edilmesi gerekmektedir.''

Editör: Özgür Ayaydın