Kadınlar, kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojbin Kabaiş için Diyarbakır’da kurulan taziyeyi ziyaret etti. Bağlar ilçesindeki Abdurrahman Enç Taziyeevi’nde kurulan taziye öncesi Göletli Park’ta bir araya gelen kadınlar, buradan yürüyüşe geçti. Kadın örgütleri, belediye eşbaşkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, siyasetçi Gultan Kışanak ve çok sayıda kadının katıldığı yürüyüşte, "Kadın cinayetleri politiktir ve ideolojiktir" pankartı taşındı. Sessiz bir yürüyüş gerçekleştiren kadınlar, yakalarına da Rojin Kabaiş’in fotoğrafını taktı.

Narin ismi Diyarbakır'da yaşatılacak Narin ismi Diyarbakır'da yaşatılacak

‘TEK ÇARE MÜCADELE’

Yürüyüş sonra taziye evi önünde konuşan Rosa Kadın Derneği üyesi Berfin Polat, “Bugün Rojin şahsında katledilen, kaybettirilen, şüpheli şekilde bulunan kadınlar için buradayız. Elde ettiğimiz tüm haklarımız ‘reform’, ‘yenilik’ gibi algılarla elimizden alınıyor. Cezasızlık politikalarının, yargılamaların bu karanlık tabloya nasıl davetiye çıkardığını biliyoruz. Buna karşı mücadele dışında başka çaremiz yok. Sokaklarda sesimizi, itirazlarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” diye belirtti. 

‘HESABINI VERECEKLER’

Daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Kabaiş ailesine baş sağlı dileyerek konuşmasına başladı. Kadınların her gün hedef gösterilerek, katledildiğini söyleyen Şedal, şöyle devam etti: “Kadınların katledilmesi ve kaybedilmesiyle kendilerini var ediyorlar. Narin’in de Rojin’in de katillerini bulacağız. Politik bir şekilde yaşamımız hakkında karar veriyorlar, buna itiraz ettiğimizde katlediyor, tecrit ediyor, cezaevlerine konuyorlar. Bugün binlerce kadın Rojin’in ailesinin yanında. Burada söz veriyoruz. Bu olay çözülene kadar bu mücadelemiz sürecek.”

Kaynak: MA