Amedspor, Narin'in mezarını ziyaret etti Amedspor, Narin'in mezarını ziyaret etti

Bucak, gazeteduvar.com'dan Vecdi Erbay'a verdiği röportajda, kendilerinden önceki kayyım yönetiminin Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde imarda ''park alanı'' olan Mahabad Bulvarı (75 metrelik yol) üzerindeki Lunaparkın imarını değiştirildiğini söyledi.

YILLIK 600 BİNE KİRALAMIŞLAR

 94 dönüm büyüklüğündeki parkın imardaki niteliğinin ticari alan olarak değiştirilerek 29 yıllığına kiraya verildiğini vurgulayan Bucak, şunları kaydetti:

''Kira bedeli önce yıllık 400 bin TL, ardından 600 bin TL’ye çıkartılıyor. Bu devasa alanı kiralayan şirketin sadece park içindeki bir işletmeden (McDonald's) aylık aldığı kira bedeli 350 bin TL. Park içinde izinsiz yükselen yapılarla birlikte farklı büyüklükte 10 işyeri bulunuyor. Söz konusu şirket ayda en az 3 milyon 500 bin TL para kazanırken, belediyeye verilen yıllık ücret 600 bin TL.''

Lunapark3

Diyarbakır'da kayyımlar döneminde şartlı bağış adı altında parayı verene kişiye özel imar planı hazırlandığını aktaran Bucak, ''Silvan İmar Planı. 200 bin liradan başlayıp 4 milyon liraya kadar çıkan onlarca bağışın sebebi yeşil, spor veya park alanı olan arsaların niteliğinin konut ve ticaret alanına çevrilmesidir. Genesis Hastanesi örneğinde olduğu gibi 'nitelikli işgal' girişimleri yaygınlaştı. Öyle ki kaçık yapı adeta bir borsaya çevrildi.'' ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi