Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi için yürüttüğü çalışmalar ile kırsal bölgelerdeki grup mahalle yolları ve bağlantılarında alt temel, dolgu, stabilize ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Diyarbakır'daki hastanede şok istifa ve hızlı atama Diyarbakır'daki hastanede şok istifa ve hızlı atama

9,5 kilometrelik grup yolunda çalışmalar tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mahallelerde bozulmaların olduğu, sürüş konforunu olumsuz etkileyen yollarda yenileme ve yama çalışması yapıyor. Çalışmalar kapsamında Sur ilçesi kırsalında 9,5 kilometre uzunluğunda olan Kozan-Sati grup yolunun 5 kilometresi BSK (Bitümlü Sıcak Karışım), 4,5 kilometresine de 1 ve 2. kat sathi kaplama yapılarak tamamlandı.

Grup yolu 17 mahalleye hizmet veriyor

Diyarbakır’ı Bismil’e bağlayan yoldan; Tanoğlu-Kozan-Sati-Hızırilyas, Kartaltepe, Sarıtoprak-Ambar-Sarılar-Kervanpınar-Kabasakal-Karabaş-Karaçalı-Ulutürk-Zorova-Gülpınar-Hacıosman ve Bahçecik mahalleleri faydalanıyor.

14,5 kilometrelik yol yenilendi

Bağlar ilçe merkezinden Şanlıurfa il sınırına kadarki bölgede yer alan 1,5 kilometre uzunluğundaki  Oğlaklı-Yiğityolu-Siverek ilçe sınırı grup yolunda geçtiğimiz aylarda kazı dolgu, taş dolgu ve pmat işlemleri yapan ekipler, grup yolunun 7,7 kilometresine BSK, 6,8 kilometresine ise 1 ve 2. kat sathi kaplama yaparak tamamlandı.

Grup yolu, aynı zamanda kış sezonunda turistik ziyaretlerde yoğun olarak kullanılan Karacadağ Kayak Merkezi yolu olarak da kullanılıyor.

Yolun geçtiği mahalle ve mezralar

Eski Siverek Karayolu ve Diyarbakır katı atık sahası olan yoldan, Oğlaklı, Övündüler, Yiğityolu, Sakallı, Ortaören, Yukarıakdibek, Kamışpınar, Ekince ve Kırkkoyun mahalleleri ile Mezrik, Karaduman, Tokaçlı, Beykaya, Gürpınar, Döver, Hasanağa, Ürkmez, Hacıkoç, Güven, Tahtıreş, Naldöken, Bekçidamı, Gömderesi, Kelek ve Kışla mezraları faydalanıyor.

Yollarda çizgi çalışması yapıldı

Ekipler, yenilenen 24 kilometrelik Kozan-Sati ve Oğlaklı grup yollarında trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla çizgi çalışması gerçekleştirdi.

Editör: Nazmi Kahraman