Bucak, yurt dışı yasağının demokratik normlar içerisinde hukukla yönetildiğini savunan bir ülke için en hafif deyimle çağın ayıbı olduğunu savundu.

''İÇİ BOŞALTILMIŞ BİR KURUM''

2 milyon nüfuslu bir kenti yönetmekle vekâlet almış bir eş başkan olduğunu, seçmeninin yüzde 65’inin teveccühünü almış olmanın sorumluluğu gereği, yıllardır eğitim, sağlık, barınma, ulaşılabilir sağlıklı gıda, alt ve üstyapı gibi birçok hizmetten mahrum bırakılmış Diyarbakırlıların beklentileri olduğunu dile getiren Bucak, şunları kaydetti:

8 yıllık kayyım uygulamaları sonucu birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlar bulunmaktadır. 
Seçim öncesi halkımıza verdiğimiz sözler var. Tüm bahsettiğimiz konular tabii ki büyük finansal gereksinimler doğuruyor. Öz kaynaklarımızla yapamayacağımız yatırım ve hizmetler var. Takdir edersiniz ki borç yığını bırakılmış, bütçe dengesi sağlanmamış, içi boşaltılmış bir kurumun büyük sorunlara kısa vadede çözüm sunması neredeyse imkansızdır. Bunlardan kaynaklı finans sorununu çözmek için yurtiçi ve yurtdışında yeni kaynaklar yaratmak amacıyla uzun süreli borçlanmalara ihtiyaç bulunmaktadır
.” 

Bucak3

“SATILACAK TAŞINMAZ  BIRAKILMAMIŞ”

Serra Bucak, parasal sıkışıklığı giderecek herhangi bir taşınmaz ve mülklerin de bırakılmadığı için Ankara’da Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ile bir ön görüşme yaptıklarını anımsattı.

Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler

Arayışlarının finans konusunda kentin sorunlarına çözüm bulmak olduğu için de muhatapları ile kendilerine konulan yurt dışı yasağı konusuna girmediklerini bildiren Bucak, konuşmasını şöyle  devam etti.
''Ancak sizin de dikkati çektiğiniz gibi yurtdışı yasağı bahsettiğimiz konuların yanısıra daha birçok hususta elimizi kolumuzu bağlamaktadır. Bahsettiğiniz husus kişisel bir durumun ötesinde bizim şahsımızda kent halkının tamamını cezalandırmak anlamına gelir. Umarız ve dileriz bu yanlış, bu ayıp, bu hukuk garabeti bir an önce son bulur. Yurtdışı yasağı bulunan birçok belediye eş başkanlarımız bulunmaktadır. Hepsi de bizimle benzer sorun ve sıkıntılar yaşamaktadır.''

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANAN BAŞKANLAR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün mahkeme kararı olmaksızın “Genel güvenlik" gerekçesi talebi üzerine tedbir kararı konulduğunu belirtilen kararın valilikler tarafından eş başkanlara iletildiği belirtildi. Yurt dışına çıkışları yasaklanan DEM Partili başkanlar şunları:
-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 
-Diyarbakır Dicle Belediye Eş Başkanı Hacı Akengin
-Diyarbakır Kayapınar Belediye Eş Başkanı Berivan Gülşen Sincar
-Diyarbakır Ergani Belediye Eş Başkanı Şiyar Güldiken
-Diyarbakır Bağlar Belediye Eş Başkanı Siraç Çelik
-Diyarbakır Çınar Belediye Eş Başkanı Semra Akyüz
-Silvan Belediye Eş Başkanı Sevim Biçici
-Mardin Artuklu Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Amak
-Mersin Akdeniz Belediye Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız

Editör: Özgür Ayaydın