Ferit Aslan

Diyarbakır Valiliğinden yaş haddinden emekliye ayrılan Ali İhsan Su’nun helallik istemesine Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı yazılı açıklama ile hakkını helal etmediğini açıklamıştı. 

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yapılan yazılı açıklamada ise, DTSO’nun hak helal etmemesine gerekçe gösterdiği çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sunulmuştu. 

KÜÇÜK SANAYİ ESNAFI DA TEPKİLİ 

Diyarbakır’daki yüzlerce üyesi bulunan 1,2  ve 3. Küçük Sanayi Sitesi adına bugün yapılan basın açıklamasından eski Vali zamanında Sanayi sitelerine tahsis edilen arsanın giden Vali tarafından 2 kişiye verildiği açıklandı. 

Diyarbakır’daki 3 Küçük Sanayi Sitesi ve Oto Tamircileri Odası adına ortak açıklamayı 2. Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Arslan yaptı. Arslan, 1,2 ve 3. Sanayi sitelerinin dışına taşınması için Oğlaklı Mahallesinde 2 bin 525 dönümlük hazine arazisinin eski Vali Münir Karaloğlu tartından tahsis edildiğini belirterek, şöyle dedi:

Bir önceki il Valimiz Münir Karaloğlu döneminde başlattığımız ve tüm üyelerimiz ile gerekli görüşmeleri alıp ve mutabık kaldığımız 1. 2. ve 3. KüçükSanayi Siteleri (KSS) temsilcilerinin icinde bulunduğu bir Kooperatif kurduk. Üyelerimizden gerekli imza ve kooperatifimize hazineye ait 2525 dönümlük arsa tahsis edildiği takdirde taşınacağımızı beyan ettik.”

“BİZİMLE İLGİSİ OLMAYAN 2 KOOPERATİFE ARSAYI VERMİŞ”

Başkan Arslan, giden Diyarbakır Valisi Ali ihsan Su döneminde mevcut arsa kendileri ile ilgisi olmayan 2 ayrı kooperatife tahsis edildiğini öğrendiklerini belirterek,  “Bu kooperatiflerin 1. 2. ve 3. KSS ile hiç bir bağlantısı yoktur. Bu nedenle hiç bir üyemizin taşınması söz konusu degildir” ifadesini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI VE BAKANLARA DURUMU İLETTİK”

Diyarbakır 2. Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Başkanı Hasan Aslan, sanayilerin kent içinden taşınması için defalarca Valiliğe başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını da söyledi. Aslan, kentin geleceği için çok önemli olan bu durumu Cumhurbaşkanı, bakanlara ve tüm milletvekillerine ilettiklerini ifade ederek, bu yanlışın düzeltilmesini istedi. 

Diyarbakır’da halk buluşmaları sürüyor Diyarbakır’da halk buluşmaları sürüyor

Whatsapp Image 2024 06 27 At 14.21.01

ARSA MÜSİAD VE DESOB'A VERİLMİŞ

Başkan Aslan, Diyarbakır’daki 3 küçük sanayinin kent dışına çıkması için tahsis edilen arsanın kime verildiği ile ilgili bir soru üzerine, arsanın MÜSİAD ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne verildiğini söyledi. 

“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Basın açıklamasından sonra küçük sanayi sitesi esnafları yaşanan durumdan dolayı giden Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’ya haklarını helal etmediklerini ve kendisine Allah’a havale ettiklerini söyledi.

Editör: Özgür Ayaydın