Beton mikserlerinin hazır beton taşımaları sırasında önlem alınmadığı için arka taraftan akan betonlar yolları tümseklerden geçilmez hale getiriyor.

Özellikle Üçkuyular Mahallesi ve bina inşaatlarının artış gösterdiği noktalarda yoğunlaşan bu manzaralar sürücüleri ve çevre sakinlerini isyan ettiriyor.

Diyarbakır'da kaybolan Narin ile ilgili otopsi raporu tamamlandı Diyarbakır'da kaybolan Narin ile ilgili otopsi raporu tamamlandı

Diyarbakır’da hemen hemen her gün trafik lambalarında bekleme yaparken arka taraftan onlarca betonun dökülmesi ve ardından katılaşarak yollarda hem tehlikeli hem rahatsız edici tümseklerin görülmesi alışıldık manzaralardan oldu.

Araç sürücüleri bu durumdan büyük rahatsızlık duyarken yetkilileri acil olarak göreve çağırdılar. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerin sorumluluk alanındaki yollarda bu ihmal ve sorumsuzluğun sürmesi çevre sakinlerinin tepkilerine neden oluyor.

Son olarak Üçkuyular Mahallesi Üçkuyu 2. Cadde üzerinde Osman Ocak Nakiboğlu Ortaokulu ve Kardelen Anaokulunun bulunduğu sokakta inşası devam eden bir site için hazır beton taşıyan araçların yollara metrelerce saçtığı beton yığınları gözlerden kaçmadı.

Yollara dökülen betonların birkaç saat içinde katılaşarak kütleler oluşturması sonrasında yolları kullanan sürücüler isyan noktasına geldi. Görüştüğümüz çevre sakinleri ve yolu kullanan sürücüler yetkililerden acil olarak bu probleme bir çözüm bulunmasını istediler. Caddeleri bu kadar rahat bir şekilde kirletip zarar vermenin bir cezasının olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar “Diyarbakır’da yollar, caddeler, sokaklar bu kadar sahipsiz mi?” sorusunu soruyorlar.

Editör: Nazmi Kahraman