Diyarbakır Bağlar ise belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu 3 yıl 9 ay hapis aldığı rüşvet davasında, son savunmasında, “Bakan aradı” dedi. 

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi eski AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yardımcısı ve İmar müdürlüğünde çalışan bir kişi hakkında devam eden, “İrtikap” davasında dün karar çıktı. Eski Başkan Beyoğlu ve imar müdürlüğü çalışını Fırat Kılıç’ın tutuklu yargılandığı davada 10. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını vermeden önce sanıklara son sözlerini sordu. 

77938574982170“MÜŞTEKİ İLE TANIŞIKLIĞIM YOK TAKİ SAYIN BAKAN ARAYANA KADAR”

Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu esas hakkında savunmasında, önceki savunmalarımı tekrar ettiğini ancak, tekrar da olsa bir iki cümle etmek istediğini belirterek, “Müştekiyle hiçbir şekilde tanışıklığım yoktur. Taki sayın bakanın beni aramasıyla bende onları imara yönlendirdim. Orada iki ortağı ile birlikteydi. Huzurumuzda ortaklarıyla birlikte gittik bizden para istemedi dediler” dedi. 

21 BaglarBeyoğlu, müştekinin üzerindeki dinleme cihazı ile geldiğinde ise sadece kendisi ile konuştuğunu belirterek, “Bu işin hiçbir yerinde ilişkim yoktur. Beş yıl boyunca Diyarbakır'a hizmet ettim. Bu beş yıl boyunca hakkımda tek bir soruşturma dahi açılmadı. Türk adaletine güveniyorum. Beraatımı talep ederim” dedi. 

Davada müşteki olan Nusret Bekirhan ise, sanıkların yolsuzluklarının apaçık meydanda olduğunu ifade ederek, “Ben firma olarak ve şahsen çok büyük zararlara uğradım. Gelecek projeleri de alamadım. Mütaalaya iştirak ediyoruz. Sanıkların cezalandırılmasını ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep ederim” dedi. 

Diyarbakirda Eski Baglar Belediye Baskani Huseyin Beyoglunun Yargilandigi Davada Karar BeyoglunaDiyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların ve avukatlarının son sözlerini aldıktan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu ve imar müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç’a 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi, Beyoğlu’nun yardımcısı Sıddık Aycil için ise beraat kararı verdi.

Editör: Ferit Aslan