CDC yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler için kritik bir uyarıda bulundu. Risk gruplarındaki kişilerin ilk dozdan en az altı ay sonra ikinci bir doz almaları gerektiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu, yaşlı yetişkinler ve bağışıklık sistemi baskılanmış bireyler için COVID-19'un ciddi etkilerine karşı daha güçlü bir koruma sağlamayı amaçlıyor. Hatta, orta veya şiddetli bağışıklık baskılanması olanlar için üçüncü hatta daha fazla doz bile gündeme gelebilir. Bireyler sağlık durumlarına göre ihtiyaç duyabilecekleri doz sayısı konusunda doktorlarıyla görüşmelerini tavsiye ediyoruz.''

''COVİD YIL BOYUNCA AKTİF''

Açıklamada, COVİD-19'un mevsimsel gripten farklı olarak yıl boyunca aktif olduğu ve bu nedenle, risk altındaki grupların bağışıklıklarını düzenli olarak güçlendirmeleri gerektiği belirtilerek, ''Güncellenen aşılar, şu anda ABD'de yaygın olan varyantlara karşı daha etkili. Bu, enfeksiyon ve hastaneye yatış riskini azaltmanın yanı sıra Uzun COVID geliştirme olasılığını da düşürüyor'' denildi.
 

Kaynak: livesience