17. Türkiye Eczacılık Kongresi, “Sağlıkta İyileşmenin Anahtarı: Eczacı” temasıyla 10-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Antalya’da Kaya Palazzo Otel’de düzenlendi. Kongre, sağlık sektörünün geleceğine yön veren önemli isimleri bir araya getirdi.

Kongreye Diyarbakır Eczacılar Odası’ndan bir heyet de katıldı , DEO Başkanı Ahmet Turgay Yaşar kongrenin 3. Gününde “ Eczacılıkta Girişimcilik “ oturumunda moderatörlük yaptı . Berko İlaç firmasının yönetim kurulu başkanı Diyarbakırlı Eczacı  Berat Beran da kongrede yerini alan isimlerdendi.

I M G 9474

Kongreye bürokrasiden ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da katılım gösterdi. Bakanlar, eczacılık mesleğinin sağlık sistemindeki vazgeçilmez rolüne vurgu yaptı.

ECZACILIĞIN SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ ROLÜ TARTIŞILDI

Kongre boyunca eczacılık mesleğinin sağlık sistemindeki yeri ve önemi geniş bir şekilde ele alındı. Özellikle hastaların ilaç kullanım bilinci, doğru ilaç tedavisi ve eczacıların danışmanlık hizmetleri gibi konuların altı çizildi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu yaptığı konuşmada, eczacıların sadece ilaç temin eden değil, sağlık danışmanı kimliğiyle önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

İLAÇ SEKTÖRÜNDEKİ DÖNÜŞÜM MASAYA YATIRILDI

Kongrede ilaç sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler ve dönüşüm süreci de gündeme geldi. Yapay zeka destekli ilaç geliştirme süreçleri, biyoteknolojik ilaçlar ve kişiselleştirilmiş tedavi yöntemleri, uzmanlar tarafından değerlendirildi.

Katılımcılar, ilaç sektöründeki bu hızlı değişimin eczacılık hizmetlerine etkileri ve eczacıların bu dönüşüme nasıl adapte olması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

ECZACILARIN STRATEJİK GÖREVLERİ ÖNE ÇIKTI

''Telefonlar uykusuzluk riskini tetikliyor'' ''Telefonlar uykusuzluk riskini tetikliyor''

Eczacıların, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesindeki stratejik rolleri kongrenin önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Özellikle kronik hastalıkların yönetimi, aşılama hizmetleri ve halk sağlığı programlarında eczacıların etkin rol üstlenmesi gerektiği vurgulandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, eczacıların sağlık sistemi içinde daha fazla inisiyatif alması gerektiğini belirterek, bu konuda yeni projeler geliştirileceğini ifade etti.

GELECEĞİN ECZACILIĞINA YÖN VERİLDİ

Kongrede yapılan sunumlar ve panellerle geleceğin eczacılık vizyonu şekillendirildi. Genç eczacı adaylarına yönelik kariyer planlaması, dijital sağlık uygulamaları ve uluslararası iş birlikleri gibi konularda da önemli bilgiler paylaşıldı

Editör: HABER MERKEZİ