Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Cenap Ekinci'nin Diyarbakır'da covid ile ilgili uygulanan tedavi yönetmi konusunda ortaya attığı iddialara Diyarbakır Tabip Odası da, yetkililere yönelttiği sorularla katıldı.

Çeşitli medya kuruluşları tarafından haberleştirilen ve kamuoyuna "Türk ışını dünyaya umut oldu" başlıklarıyla duyurulan tedavi yöntemi ilgili " Diyarbakır'da halkı kim kobay olarak kullandı"diye soran Ekici'nin paylaşımları üzerine bir açıklama da Tabip odasından geldi. 

Tabip odası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Üyemiz Dr. Cenap Ekinci bugün toplum sagligini, hekimlik meslegini, hasta haklarini, bilimsel arastirmalari tibbi etik ve deontolojiyi ilgilendiren önemli iddialarda bulunmustur"denildi.

Tabip Odası'nın açıklaması şöyle devam etti:

"Uygulandiğı tarihlerde saglik meslek örgütleriyle birlikte itirazlarda bulundugumuz bu uygulamaya iliskin olarak Diyarbakir Tabip Odasi olarak iddialari ciddiye alyor ve yetkililerden su sorularin cevabini istiyoruz;

1- Bu arastirmadan Saglik Bakanliginin haberi var midir?
2- Yine bu arastirmadan Covid Bilim Kurulunun haberi var midir?
3-Bu tedavinin uygulanmasi için yasal bir izin alinmis midir?
Alinmissa hangi kurum üzerinden alinmistir?
4- Açiklamada adi geçen uçak kime aittir?
5- SGK Ile anlasmali medikal malzeme satan sirketlerin burada rolü nedir?
6- Bu deney için neden Diyarbakir EAH seçilmistir?
7- Deneye göz yuman yetkiller sonradan hangi terfileri almistir?
8- Medial tedavi kesilerek bu uygulama ile tedavi edilen kaç hasta olmustur? Bu hastalarda klinik seyir nasil sonuçlanmistir?

Diyarbakır'daki her evin vazgeçilmezi Diyarbakır'daki her evin vazgeçilmezi

Çogaltilabilecek bu sorulara bir an önce ilgili makamlarca cevap verilmeli, kamuoyu aydinlatilmalidir. Bu iddialar ayni zamanda bir suç duyurusu niteliginde oldugundan derhal adli ve idari sorusturmalar baslatilmalidir. Konu hakkinda derinlikli arastirmalarimiz devam edecektir. Konunun takipçisi olacagimizi kamuoyu ile paylasiriz."

Editör: HABER MERKEZİ