Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan Fiskaya Semtindeki Dicle Nehri manzaralı gecekondular, yakın zamanda kaldırılacak. Gecekonduların bulunduğu bölge rekreasyon alanı olacak.

Haberi çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum paylaştı. Oğlaklı bölgesindeki deprem konutlarını yerinde incelemek üzere kente gelen bakan Kurum,  Dicle Nehri kenarında rekreasyon alanı kazandırmak için çalışma başlatacaklarını söyledi.

A A 20240720 35192425 35192412 C E V R E S E H I R C I L I K V E I K L I M D E G I S I K L I G I B A K A N I M U R A T K U R U M D I Y A R B A K I R D A K O N U S T U

DÖNÜŞÜM VE DOĞA KORUMA PROJESİ

Bakan Kurum, Fiskaya Semtinde yapılacak çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Diyarbakır'da 'Fiskaya' diye vatandaşlarımızın bildiği Dicle Nehri kenarında koruma altında olan fakat üstünde vatandaşımızın da huzur içerisinde yaşayamadığı alanda önemli bir dönüşüm, doğa koruma projesi gerçekleştireceğiz. Buradaki vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde o vatandaşlarımızı uygun alanlara taşıyarak buraya Dicle Nehri kenarında Diyarbakır'ımıza yakışacak bir restorasyon projesi, bir çevre düzenleme projesi, bir rekreasyon alanı kazandırmak üzere inşallah çalışmalarımızı başlatıyoruz."

Kayıp Narin'in DNA'sı bulunan araç mahalleye getirildi Kayıp Narin'in DNA'sı bulunan araç mahalleye getirildi

"Diyarbakır'ın en güzel yerlerini Diyarbakırlıların hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diyen bakan Kurum'un sözünü ettiği proje kapsamında gecekonduların bulunduğu bölgededeki alan içerisinde gezinti, dinlenme, piknik yerleri olacak.

Editör: HABER MERKEZİ