Diyarbakır’da kaza: 3 kişi yaralandı 5 boğa telef oldu Diyarbakır’da kaza: 3 kişi yaralandı 5 boğa telef oldu

Ferit Aslan

İçişleri Bakanlığının haklarında yurt dışı yasağı kararı verdiği 9 DEM Partili başkan ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Hakkında hiç bir soruşturma ve mahkeme kararı olmamasına rağmen yurt dışını çıkışı yasaklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Serra Bucak konuştu. 

Dem Parti Diyarbakir Adayi Bucak Kadinlarin Oldurulmedigi Bir Aileyi SavunuyorumDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Serra Bcak, hakkında bugüne kadar bir soruşturma dahi bulunmadığını belirterek, “Kararın korkunç bir keyfiyetçi ve hukuksuz bir yaklaşım olduğunu söyleyebilirim. Gerekçe nedir bilmiyoruz. Karar karşısında şaşkınız” dedi. 

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit ise, hakkında hiçbir soruşturma olmayan Kayapınar Belediye eş Başkanlarının yurt dışına çıkarken engellendiğinin ortaya çıkmasından sonra konuyu incelediklerini söyledi. 

Hdp Mus Milletvekili Gulistan Kilic Kocyigit Ab37566Koçyiğit, yaptıkları çalışmada aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Serra Bucak’ın da olduğu 9 belediye başkanlarına keyfiyetçi bir karar ile yasak getirildiğini belirterek, şöyle dedi:

“Tamamen hukuki bir alt yapısı olmayan, Anayasaya aykırı keyfiyetçi bir tutum ile arkadaşlarımızın seyahat özgürlüğü engelleniyor. İçişleri Bakanlığı, yetkisini kötüye kullanmıştır. Yurt dışına çıkışı yasaklanan insanlar seçilmiş belediye başkanlarıdır. Belediye başkanlarımız, yurt dışına uluslararası toplantı ve konferanslara katılmak. Belediyeler için hibe ve kaynak bulmak için gidiyorlar. Hakkari’ye hukuksuz bir şekilde atanan kayyımdan sonra bu başkanlarımız kayyım uygulamalarını da anlatacaklardı. Bakanlık bunları engellemek için hukuksuz bir şekilde böyle bir karar aldılar. Hapsini dava konusu yapacağız.”

Editör: Ferit Aslan